Zelený štvrtok

22. května 2014 v 8:27 | StandyB |  Pri sporáku
Ja viem, zelený štvrtok je už dávno za nami :), ale predsa bol práve ten posledný naozaj zelený. Keďže som si dala šlofika od práce a bola na marodke, kvôli svojmu povestnému zahnisanému hrdlu, som sa po troch dňoch v posteli realizovala v kuchyni. Otec bol odcestovaný, takže som mohla uvariť čokoľvek a v menšom množstve. Ocko je totiž veľkým papačom a obľubuje len staré dobré, overené recepty. Mamina šla aj so sestrou na nákupy, tak som rozmýšľala čo by som pripravila na obed. Prvotne som si už dávnejšie brúsila zuby na Egyptskú kuchyňu, ktorú zrealizujem už tento víkend. Príde kamarátka Kačka z Popradu a chcem to trochu ozvláštniť :D. Plánujem tri chody! Polievku hlavne bezmäsité jedlo a orientálny dezert.


žerucha a bazalka

A tak vráťme sa k téme. Moja voľba padla na krémovú hrachovo-mätovú polievku. Hrachu v mrazáku máme habadej a samozrejme pestujeme svoje vlastné bylinky v záhradke. Mám čerstvú mätu, medovku a pepermint! Ešte tak zohnať šalviu a budem maximálne spokojná. Keď sme už pri bylinkách, tak som mamku uprosila nech si posadíme bazalku. Dávam si ju všade do šalátov, do cestovín a do drinku. Zachutila mi veľmi talianska kuchyňa. Možno to bude aj tým, že už o 2 a pol týždňa letím na Sicíliu. :D Jupííííí.

špenatovo-syrové palacinky a mätovo hrachová polievka
(aj keď to nevyzerá tak exkluzívne ako na spravnom food blogu :D je to naozaj chutné a odporúčam :))

Druhým chodom boli palacinky plnené špenátovo - syrovou plnkou. Palacinky som robila podľa klasického receptu, z ktorého som vynechala cukor. Poznám aj recept na slané palacinky, kde mlieko nahradíme pivom. Keďže som nemala žiadne poruke a radler som mamine nechcela otvárať, popravde neviem ako by to chutilo pivové palacinky s príchuťou citróna....ale teraz, keď tak premýšľam, nemusel to byť až taký zlý nápad! Plnka pozostávala z osmaženej cibuľky a cesnaku, ku ktorej som pridala odmrazený špenát (250g), ktorý sa pekne podusil a v závere som do neho primiešala tavený syr (črievko polovicu alebo 3 trojuholníčky) a na kocky nasekaný eidam. Hotovou plnkou naplníme palacinky a už len konzumujeme.

Už sa teším na varenie v sobotu. Snáď mi to Egyptské menu vyjde :D. Držte palce!
 


Komentáře

1 Dada | Web | 22. května 2014 v 20:53 | Reagovat

Potom napíšeš aj o egyptskom menu, však? :D Znie to zaujímavo! :-D

2 Polly | Web | 24. května 2014 v 11:43 | Reagovat

tak spenatovo-syrove palacinky by mi neskutocne chutili, kedze milujem spenat, syr aj palacinky :D velka skoda, ze drahy neznasa spenat, odkedy som s nim len malo si ho robim, kedze sa mi nechce robit jedlo iba pre seba.

3 StandyB | 25. května 2014 v 16:30 | Reagovat

[2]: och! aspon potajme malicko pre seba? :) naozaj stoja za ochutnanie a mozno draheho naucis aj na spenat :)) ja som mala u nadejných svokrovcov špenátové halušky boli fantastickeeee :)

[1]: aaaano :)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama
Vyhlásenie: Každý článok na tomto blogu je mnou tvorený, upravovaný a nie kopírovaný! Ku každému článku uvádzam zdroj. Nikto nemá právo ma osočovať a obviňovať z plagiátorstva.