"M" ako McGregor Ewan

20. března 2010 v 8:02 | Standynuša |  Abeceda
Ewan McGregor si u mňa presadil miesto ako herec číslo 1. Jasné, že Heatha Ledgera ťažko niekto nahradí, ale život ide ďalej a ja tiež. A tak som sa rozhodla pozrieť Ewanovi na zúbok a zaradiť ho do svojej abecedy. Možno bude mať raz aj svoju samostatnú rubriku ako Heath.

Ewan sa narodil 31.marca 1971. Pôvodom je Škót a je v súčasnosti jedným z najznámejších britských hviezd. Keď ako mali uvidel svojho strýka, herca Denisa Lawsona hrať v roli pilota v trilógii Hviezdne vojny, zatúžil byť hercom. V 16 rokoch opustil domov a strednú školu a odišiel do Londýna skúsiť šťastie. Hneď sa uvelebil v divadle Perth Repertory, kde bol najprv asistentom a neskôr aj hercom.

Popritom študoval herectvo a získaval prvé úlohy v seriáloch a potom aj vo filmoch. Spolu so svojimi kamarátmi založil produkčnú spoločnosť Natural Nylon Entertainment, ktorá podporuje vznik nezávislých filmov.


Už od roku 1995 je šťastne ženatý s módnou návrharkou s ktorou ma 3 dievčatka. Dve vlastné a tretie adoptované.

Jeho kariéru herca odštartoval seriál Lipstick on Your Collar v úlohe vojaka v roku 1993. Ja som mala vtedy 6 rokov OMG (mimo vsuvka xD). Za filmy ako Plytký Hrob, Irvin Welsh, Extra život a môj obľúbený Moulin Rouge si zaslúžil mnoho ocenení ako aj cenu Empire Award a Zlatý Glóbus. Mnoho ľudí ho pozná aj v úlohe Obi-Wan Kenobi vo filmovej sérií Star Wars. Na svojom konte má požehnané množstvo filmov a smutné je na tom, že žalostne malo som ich videla. Mám čo robiť xD.
Filmografia
Seriály
  • 1993 - Lipstick on Your Collar
  • 1993 - The Scarlet and the Black
  • 1996 - Príbehy zo záhrobia
  • 1997 - Pohotovosť
  • 2004 - Long Way Round - dokumentární seriál
  • 2007 - Long Way Down - pokračovanie dokumentárneho seriálu
Filmy
  • 1993 - Sme len ľudia
  • 1994 - Plytký hrob (Shallow Grave)
  • 1995 - Blue Juice
  • 1996 - Trainspotting
  • 1996 - Emma
  • 1996 - The Pillow Book
  • 1996 - Brassed Off
  • 1997 - Bozk hada
  • 1997 - Strážca mŕtvych (Nightwatch)
  • 1997 - Extra život (A Life Less Ordinary )
  • 1998 - Tichý hlas (Little Vice)
  • 1998 - Zamatová extáza (Velvet Goldmine)
  • 1998 - Desserts
  • 1999 - Maklér (Rogue Trader)
  • 1999 - Star Wars: Epizóda I - Skrytá hrozba (Star Wars: Episode I - The Phantom Menace)
  • 1999 - Maska smrti (Eye of the Beholder)
  • 1999 - Maklér
  • 2000 - Nora
  • 2001 - Moulin Rouge (Moulin Rouge!)
  • 2001 - Čierny jastrab zostrelený (Black Hawk Down)
  • 2002 - Star Wars: Epizóda II - Klonovaní útočia (Star Wars: Episode II - Attack of the Clones)
  • 2003 - Kašlem na lásku (Down with Love)
  • 2003 - Veľká ryba (Big Fish)
  • 2003 - Adamove tajomstvo
  • 2005 - Star Wars: Epizóda III - Pomsta Sithov (Star Wars: Episode III - Revenge of the Sith)
  • 2005 - Ostrov (The Island)
  • 2005 - Hranica života
  • 2006 - Stormbreaker
  • 2006 - Scény z partnerského života
  • 2006 - Miss Potter
  • 2007 - Cassandra´s Dream
  • 2008 - The List
  • 2008 - Incendiary
  • 2008 - I, Lucifer
  • 2008 - Podvod
  • 2008 - The Great Pretender
  • 2009 - The Men Who Stare at Goats
  • 2009 - I Love You Phillip Morris
  • 2009 - Angels & Demons
  • 2009 - Amelia
Zvýraznené sú tie čo som mala možnosť vidieť. Bieda, že? :D
 


Komentáře

1 Loooki | Web | 20. března 2010 v 19:48 | Reagovat

Nie je to môj, že obľúbený herec, ale má niečo do seba, mne sa osobne najviac páčil v Mouline, ale potom ma dostal spolu so scarlet johansson v OSTROVE. Páčil sa mi aj spolu s Renne Zelweger v Kašlem na lásku čo bol totálne divný film.

2 standyb | 20. března 2010 v 19:50 | Reagovat

to je pravda kaslem na lasku je fakt divny ale podla mna aj celkom pekny film...dokonca v takomto zlozeni hrali vo filme Miss Potter :) seklo im to ....

Ostrov bol tiez prvotriedny film xDDD

3 Polly | Web | 20. března 2010 v 21:37 | Reagovat

stastna to zena, co ho ma za manzela! patri k mojim najoblubenejsim hercom a kedysi bol pre mna Extra Zivot filmom, ktory som mohla pozerat stale dokola! kvoli nemu samozrejme xD

4 standyb | 21. března 2010 v 9:37 | Reagovat

takze extra zivot...zapisane a tesim ked to uvidim

5 yana | 4. dubna 2010 v 12:10 | Reagovat

jeeeeee, aj ja ho mám rada!! xDDD pozri si Little Voice - tam bol strašne zlatý, síce s divnou fixáciou na holuby xDDDDD

6 StandyB | 4. dubna 2010 v 12:20 | Reagovat

[5]: okej xD tesim

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama
Vyhlásenie: Každý článok na tomto blogu je mnou tvorený, upravovaný a nie kopírovaný! Ku každému článku uvádzam zdroj. Nikto nemá právo ma osočovať a obviňovať z plagiátorstva.